وزير امور اقتصادي و دارايي، ظهر امروز (چهارشنبه)، در حاشيه جلسه هيات دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به نوسانات بازار بورس، اظهار داشت: نوسان در ذات بازار سرمايه و بازار سهام است. به عبارت ديگر اين بازار عمدتا مبتني بر رفتار تقاضا و عرضه کنندگان سهام است و دولت با قواعدي که تعريف مي کند، سعي مي کند اين نوسانات به سمتي برود که شاخص ها و فعاليت ها به يک بازار پايدار و در حال رشد تبديل شود.
به گزارش شبکه اقتصادي و دارايي ايران (شادا)، دکتر دژپسند گفت: در همه دوره ها، دو طرف اين بازار يعني هم کساني که عرضه کننده و هم کساني که متقاضي سهام هستند نقش موثري در اين بازار دارند و اين بازار در چارچوب قوائد و مقرراتي که توسط شوراي عالي بورس تصويب مي شود و همچنين تحت تاثير فضاي عمومي اقتصاد کشور، فعاليت مي کند.
وي با اشاره به اينکه اخيرا يکسري مباحثي مطرح شد که بر بازار اثر گذاشت، اظهار داشت: يکي از اين موارد اين بود که نرخ سود بانکي مي خواهد افزايش پيدا کند که همه فعالان بازار مشاهده کردند که رئيس کل بانک مرکزي آنرا تکذيب کرد. يک موضوع ديگر اين است که بحث مي شود که نرخ سود بين بانکي مقداري بالا رفته که درست هم هست، البته براي اين موضوع هم در حال برنامه ريزي هستيم تا از اين روند جلوگيري بشود.
وزير امور اقتصادي و دارايي ايران، برخي عدم اطمينان ها را بخاطر بعضي اظهار نظرهايي که در برخي امور بازار سرمايه مداخله گرانه صورت گرفته بود دانست و افزود : اين موضوع سبب مي شود سهامداران حقيقي و خرد دچار زيان و خسران شوند. اگر ما مدافع منافع سهامداران خرد هستيم بايد از اظهار نظرهايي که در معاملات بازار اخلال ايجاد ميکند، به شدت خودداري کنيم.
وي با اشاره به اينکه از طرف ديگر يک نگراني براي برخي از سهام داران عزيز ايجاد شده است که روند شاخص کل ممکن است يک روند مستمر و کاهنده را داشته باشد، گفت: آنچه موجب اميدواري است برنامههايي است که سازمان بورس و اوراق بهادار دارد، که مي تواند تا پايان سال جاري 100 شرکت بصورت عرضه اوليه، آماده عرضه شوند.
دکتر دژپسند تصريح کرد : اين بدان معنا است که خوشبختانه استقبال خوبي در اين زمينه وجود دارد بنابراين بايد کساني که در بازار سرمايه هستند به منظور بهره مندي از اين شرايط، با دقت عمل کنند.
وزير اقتصاد به سخنان قبلي خود درباره ظرفيت هاي بازار سرمايه و اينکه به چه مقدار اوراق فروخته شده، اشاره کرد و افزود : در حقيقت اوراق، بخشي از بازار سهام نيست و براي تامين مالي دولت در صدد بيان ظرفيت هاي بازار سرمايه بوده ايم. بازار بدهي يک جزء ديگري از بازار سرمايه است يعني بازار سرمايه چند جز دارد يکي بازار سهام و ديگري بازار بدهي است و فلسفه ذاتي بازار بدهي بگونه اي است که اوراق بدهي در بازار بدهي براي تامين مالي بودجه دولت بفروش گذاشته مي شود.
وي در ادامه اظهار داشت: تصميم ما اين است که تمام واگذاريهاي دولت در بازار بورس انجام شود اين بخاطر نقش، اهميت و کارکرد بازار بورس است به عبارت ديگر ما منحصر کرديم که واگذاري هاي دولت را در بازار سرمايه انجام دهيم چون شفاف و سالم است و قيمت گذاري آن در يک محيط رقابتي انجام ميگيرد. اين در راستاي تبيين ظرفيت ها و اهميت بازار سرمايه است.
وزير امور اقتصادي و دارايي تاکيد کرد : بايد به دقت نسبت به پديدار ها و گفتار هايي که صورت مي گيرد برخورد کنيم. چون سهام ما، دارايي و اموال ما است و نبايد به راحتي در معرض خريد و فروش قرار بدهيم.
وي افزود: در اين رابطه جمله اي را هميشه گفته ام و آن اين است: «مطالعه، مشاوره، معامله»، اين جمله بايد همواره سر لوحه کارمان در بازار سرمايه باشد.
دکتر در ادامه در رابطه با برخي از تحولات بازار سرمايه اظهار داشت: الان خوشبختانه بازار سرمايه، بازارگردان دارد و از 320 شرکت حدود 200 شرکت بازار گردان دارند و همچنين اوراق تبعي، به عنوان يکي از ابزار هاي مدرن براي بازار سرمايه ايجاد شده است.
وي همچنين تصريح کرد: يکي از ويژگي هاي بازار سرمايه اين است که نقد شوندگي اش بالا برود. يعني به ناچار يا به انتخاب، به هر دليلي، هر زمان اراده کرديم سهام خود را بتوانيم بفروشيم و اين کار را به سهولت انجام دهيم.
وزير اقتصاد افزود : برنامه ما براي بازار سرمايه اين است که بازار مدرن تر و پايدار تر شود و انشالله بتوانيم نوسانات را به حداقل برسانيم.
وي در آخر اظهار داشت : برنامه ما براي بازار سرمايه اين است که بازار مدرن تر و پايدار تر شود و بتوانيم عوامل حاشيه اي موثر بر نوسانات بازار سرمايه را به حداقل برسانيم.